Narrative Coaching

Narrative Coaching is een ervaringsgerichte en holistische aanpak om mensen te helpen bij het aanpassen van verhalen over zichzelf, over anderen en over het leven.

Waarom narratief coachen?

In de werkpraktijk van narratief coachen wordt een ontmoetingsruimte gecreëerd via het verhaal. 

Verhalen helpen ons om betekenis te geven. Door verhalen kan je makkelijk een relatie leggen tussen wat er in je omgeving is en wat je innerlijk beleeft. Hier zorgt de vaak beeldende taal voor. Ddze verbindt de taal van het hoofd met de taal van het hart. 

Ik werk graag met The Hero’s Journey (Joseph Campbell), een model dat ik inzet als een routekaart om je te ondersteunen op jouw tocht naar het beloofde land. 

'De Terugkeer met het Elixer’ is mijn favoriete fase in 'De Reis van de Held'. Jij als held van je eigen verhaal maakt je klaar om na al je avonturen, je vele vallen en opstaan, je moeizaam verkregen inzichten eindelijk terug te keren naar je community. 

Deze fase geeft ook de stap aan van persoonlijk leiderschap richting dienend leiderschap. De stap om in het licht te gaan staan, je plek in te nemen en je verhaal te vertellen.

Voor wie?

Voor iedereen die diep in dialoog wil gaan. Die dilemma’s en grenzen wil opzoeken. Op weg naar verandering, groei of ontwikkeling.