Over Raf

Raf is gepassioneerd, vol vuur, origineel, uniek in zijn soort en bovenal eerlijk. Hij is gedreven door vraagstukken rond persoonlijke ontwikkeling, bewustwording en zingeving. Dit zowel voor hemzelf als voor de mensen die hij begeleidt.

Hij noemt zichzelf al wel eens een verhalensmid. Hierbij bekijkt hij ‘smeden’ als een magisch proces. Iets nieuws creëren uit iets ouds. Dit vereist dus niet alleen vaardigheid en technisch inzicht, maar ook een beetje magie. 

Als mentor en facilitator ondersteunt hij professionals bij het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap. Als eigenaar & maker bij Achter De Maan Media I Podcasthuis ontwikkelt hij podcasts waar mensen en hun verhaal centraal staan. Hij is auteur van 3 storytelling boeken. En host van de podcast Het Innerlijk Kompas.

Raf werkte eerst vele jaren als leidinggevende in communicatie- en marketingmanagement functies. Ook daar keek hij steeds door een narratieve lens naar mensen en veranderingsprocessen. Niet vreemd dus dat verhalen al meer dan 15 jaar een belangrijk instrument zijn bij zijn mentoring en begeleidingswerk.

Raf gelooft ook dat er veel wijsheid te vinden is voorbij de woorden, voorbij het verbaal cognitieve. In zijn werk en leven nemen volgende zaken een belangrijke plek in: mindfulness, embodyment, het mystieke, humor & zelfrelativering, muziek, poëzie, creativiteit en elementen uit het sjamanisme.

Expeditieleider & coach

Storyteller & Community Builder

Verhalensmid

Auteur

Iedereen heeft een verhaal. Als bestuurder, ondernemer of expert wil je niet alleen een geloofwaardig verhaal vertellen, maar ook op emotioneel niveau verbinding maken met jouw publiek. Mensen raken, zodat je ze geloven en in beweging komen. Maar hoe bereik je jouw publiek, creëer je vertrouwen en zorg je dat jouw verhaal raakt?

In dit boek geeft Raf Stevens aan dat storytelling het instrument bij uitstek is voor de leiders van de 21ste eeuw. Niet voor niets noemden de gezaghebbende magazines Harvard Business Review en Entrepreneur storytelling de belangrijkste eigenschap van hedendaagse managers. In zijn boek rekent Raf af met de weerstand die her en der nog tegen storytelling bestaat.

“It is a wonderful book. As much as I expected, and I knew I would love it, I underestimated how good this book would be. This makes successful application of storytelling now only a matter of reading No Story. No Fans., and following your guidance." -  Annette Simmons, Author of The Story Factor

Host van de podcast Het Innerlijk Kompas

Een podcast waar Raf in gesprek gaat met mensen die navigeren op hun innerlijk kompas en waarin hij met poëtische stukjes inzage geeft in zijn persoonlijk verhaal.