Raf Stevens

Als coach en verhalensmid ondersteun ik je bij het vinden van meer helderheid, en het maken van een blue print van je nieuwe verhaal. Als eigenaar & maker bij Achter De Maan Media I Podcasthuis ontwikkel ik podcasts waar mensen en hun verhaal centraal staan. Ik ben auteur van 3 storytelling boeken en host van de podcast Het Innerlijk Kompas.

Verhalensmid?

Ik bekijk ‘smeden’ als een magisch proces. Iets nieuws creëren uit iets ouds. Het vereist niet alleen vaardigheid en technisch inzicht, maar ook een vleugje magie. Hierbij inspireert het concept 'Artist of Possibility' (Jeff Carreira, The Mystery School for a New Paradigm) mij. Want wat als we allemaal 'Kunstenaars van Mogelijkheden' worden in ons eigen leven en werk. Wat als we ons niet langer gevangen zetten in een verhaal dat ons niet langer dient. Boem! Een nieuw verhaal met oneindige mogelijkheden strekt zich dan voor ons uit. En het is aan ieder van ons om het te grijpen, om de smid en kunstenaar te zijn van ons eigen leven, en om de nieuwe mogelijkheden tot leven te brengen.


In mijn werk als verhalensmid geloof ik dat er veel wijsheid te vinden is voorbij de woorden, voorbij het verbaal cognitieve. Volgende zaken nemen dan ook een belangrijke plek in: mindfulness, embodyment, het mystieke, humor & zelfrelativering, muziek, poëzie en creativiteit.

Inspiratie

Ik deel heel regelmatig wat mij boeit en bezighoudt. Thema's zijn bezield ondernemerschap, persoonlijk leiderschap, identiteit, authenticiteit en verhalen.

Expeditieleider & coach

Storyteller & Community Builder

Verhalensmid

Auteur

Iedereen heeft een verhaal. Als bestuurder, ondernemer of expert wil je niet alleen een geloofwaardig verhaal vertellen, maar ook op emotioneel niveau verbinding maken met jouw publiek. Mensen raken, zodat je ze geloven en in beweging komen. Maar hoe bereik je jouw publiek, creëer je vertrouwen en zorg je dat jouw verhaal raakt?

In dit boek geeft Raf Stevens aan dat storytelling het instrument bij uitstek is voor de leiders van de 21ste eeuw. Niet voor niets noemden de gezaghebbende magazines Harvard Business Review en Entrepreneur storytelling de belangrijkste eigenschap van hedendaagse managers. In zijn boek rekent Raf af met de weerstand die her en der nog tegen storytelling bestaat.

“It is a wonderful book. As much as I expected, and I knew I would love it, I underestimated how good this book would be. This makes successful application of storytelling now only a matter of reading No Story. No Fans., and following your guidance." -  Annette Simmons, Author of The Story Factor

Host van de podcast Het Innerlijk Kompas

Een podcast waar Raf in gesprek gaat met mensen die navigeren op hun innerlijk kompas en waarin hij met poëtische stukjes inzage geeft in zijn persoonlijk verhaal.