Spreken & Workshops

Werken met verhalen binnen organisaties en bedrijven. Het is iets dat ik heel vaak heb gedaan. Samenwerken vanuit een gemeenschappelijke visie, verbinding creëren, verhalen inzetten als authentieke aanjager van verandering... het is een essentieel onderdeel van organisatieontwikkeling. 

Verhalen raken onze emoties 


Ze helpen ons om de wereld te begrijpen en zorgen dat we ons gedrag veranderen. Niet vreemd dus dat verhalen ook een belangrijk middel zijn om (cultuur)verandering in organisaties aan te jagen. 

Ook professioneel begeleiders moeten aan de slag met verhalen. Medewerkers verbinden zich makkelijker aan persoonlijke verhalen doordat deze empathie oproepen en daarmee een verbindende kracht hebben.


De leider als storyteller

Niets raakt beter dan een eerlijk en oprecht persoonlijk verhaal. Hoe zorg je dan dat de managers en teamleiders het grote veranderverhaal internaliseren en persoonlijk maken?

Let op! Storytelling is geen communicatiespeeltje. Verhalen capteren, vertellen en delen is bittere noodzaak voor leiders om mensen te kunnen verbinden. Zonder die verbinding zullen veel organisaties het op lange termijn niet redden. 

Iedereen heeft een verhaal. Als bestuurder, ondernemer of expert wil je niet alleen een geloofwaardig verhaal vertellen, maar ook op emotioneel niveau verbinding maken met jouw publiek. Mensen raken, zodat je ze geloven en in beweging komen. Maar hoe bereik je jouw publiek, creëer je vertrouwen en zorg je dat jouw verhaal raakt?

Ik interviewde en begeleidde vele leiders/ondernemers en ontdekte dat effectieve vertellers op 3 niveaus communiceren om hun publiek te raken en in beweging te brengen. Dat doen ze via een eenvoudig model: van IK, naar WIJ, naar NU. Dit noem ik het Story-Kompas. Tijdens mijn sessies laat ik zien hoe je dit kompas zelf kan inzetten om richting te geven aan je persoonlijke verhaal.

Verhalen en verandering

Om de verandering en beweging te verlevendigen is het een goed idee om een verhalenplatform op te zetten. Een plek in de organisatie waar medewerkers inspirerende verhalen van anderen kunnen zien en zelf kunnen delen. Verhalen nodigen uit tot dialoog omdat ze betekenis geven aan de realiteit waarin we zitten.