Levenslijn 

Op 4 september 2007 ging ik van start met mijn activiteit onder de naam 'corporate storyteller'. Vandaag (sept 2022) precies 15 jaar geleden. Zo'n vijf jaar terug vroeg ik me af: ‘wat betekent het allemaal?’. Niet veel, antwoordde ik toen.

De levenslijn van mijn professionele activiteit is een wild parcours, mijn eigen hero's journey. Met een sterk verlangen om met verhalen mensen te verbinden, aan zichzelf, aan hun organisatie en de wereld er omheen. En zo'n vijf jaar geleden dacht ik dus: wat is het allemaal waard? Na veel story proces- en projectwerk -zowel voor grote bedrijven zoals Janssen Pharmaceutica, Imec en vele anderen, als voor starters, vzw's en kmo's- was ik helemaal klaar met het woord 'story'. En eerlijk gezegd, ik had gevoel klaar te zijn met mezelf, mijn eigen verhaal. Hoe verder?

Mijn parcours liep tot vijf jaar geleden zo, hier enkele sleutelmolmenten die grote invloed hadden op mijn professionele activiteiten:

°1971
1987, deejay op van m'n 16 tot 21 bij Studio Balen en Radio Mol
1995, behaalde mijn master degree Communicatiewetenschappen
2006, hier sluit ik een 10 jaar periode af als werknemer
2007, de start van mijn zelfstandige ‘storytelling business’
2011, mijn eerste boek No story No Fans + veel lezingen
2015, mijn tweede boek Sterke Verhalen Sterke Leiders + veel Storytelling for Leaders sessies

Rond die tijd ook: licht uit. Mid life, identiteitscrisis, depressie, burn-out. Het voelde aan als al die dingen samen. Een klein jaar van weinig werk en de start van heel veel persoonlijke ontwikkeling. Wie ben ik, waar sta ik voor en waar ben ik naartoe onderweg? Ik ging aan de slag met mijn persoonlijk verhaal. Ik vroeg ook aan mijn moeder: 'wie was Raf van voor zijn 12jaar oud?', het moment waar ik in mijn jeugd uit mijn vriendengroep werd gestoten, en ik helemaal alleen kwam te staan (zo voelde het destijds aan).

En zoals het gaat in het leven, liep mijn verhaal door, in goede en moeilijke momenten:

2017, de start van de Story Club Podcast
Ik ging opzoek naar gesprekken met mensen die mij konden inspireren, voorbij de waan van de dag. Gesprekken over identiteit, met de wens om hiermee niet alleen anderen te inspireren maar ook mezelf te redden. En het werkte. Ik werd geraakt, gesteund, verblijd, geïnspireerd en zoveel meer. Dit allemaal door echt te verbinden met de persoonlijke verhalen van mijn gasten. Hé verhalen werken! Ze spiegelen, geven inzichten. Het is ook mijn herontdekking van de microfoon als instrument.

Verhalen spiegelen niet alleen, ze zetten ook aan tot actie!

2018, de start van mijn story coachingswerk
2019, de start van Expeditie Leiderschap, ontwikkelingstochten voor professionals waarbij de focus ligt om het verhaal te beleven met alle zintuigen (hiervan herontdekte ik de kracht in mijn eigen ontwikkelingswerk).
2020, start van Achter De Maan Media I Podcasthuis 

Vandaag vond ik het tijd om ook de Raf Stevens website eens flink onder handen te nemen. Opzoek naar eenvoud. Vloeibaar ook want de site zal blijven veranderen, zoals ook mijn verhaal. Welkom hier.