Narratieve lens


Het verhaal vormt de basis van wie je bent, waarvoor je staat en wat je doet. Verleden, heden en toekomst komen hier samen, alsook kracht, verlangen en uitdagingen. Alles is een verhaal. Het verhaal geeft betekenis en houvast. Het op een authentieke manier inzetten, zorgt voor een emotionele verbinding. Verhalen nodigen uit tot dialoog omdat ze betekenis geven aan de realiteit waarin we zitten. Niet vreemd dus dat verhalen een belangrijk instrument zijn bij ontwikkelings- en veranderingswerk.


Vandaag is het erg complex om betekenis te geven aan wat je doet, om orde te scheppen in de chaos. Om mensen te inspireren en te engageren is er een nieuwe taal nodig. Een taal die woorden geeft aan wie we zijn, waarvoor we staan en waar we naartoe onderweg zijn. Taal geven aan je leiderschapsverhaal en -visie, het is niet langer een soft skill.

Raf Stevens interviewde en begeleidde vele professionals en ontdekte dat alle sterke leiders een sterk verhaal hebben. Met hun persoonlijk verhaal maken ze verbinding met hun omgeving en leggen ze de basis voor een toekomstbestendig totemverhaal.