OVER MIJ

Op mijn 16de werd ik radiodeejay bij een lokale vrije radio.

Dat was niet zomaar een hobby, het was een daad van persoonlijke bevrijding. Na een pittige periode in mijn jeudige leven waarin ik mij in de grot had opgesloten, besloot ik dat het tijd was om naar buiten te komen en mijn stem te laten horen. Daarna volgde een klassiek studietraject (communicatiewetenschappen) en een werktraject waarbij -hoewel heel succesvol- ik steeds verder verwijderd geraakte van mijn kern.

 


17 jaar geleden besloot ik dat het tijd was om de plek in te nemen die voor mij bedoeld was. 

Het was tijd om mijn eigen verhaal te schrijven én dat van anderen. Ik werd zelfstandig corporate storyteller. Sindsdien begeleidde ik als verhalensmid al vele mensen bij de ontwikkking van hun persoonlijk verhaal. Ik schreef ook reeds 3 boeken over storytelling, én maak al jaren een narratieve podcast waarin je duidelijk mijn stem, mijn plek, mijn bezieling, mijn ‘zijn’ kan terugvinden. 

 

Natuurlijk loopt mijn pad niet altijd op rozen. Maar mede dankzij mijn eigen pittig persoonlijk ontwikkelingstraject ben ik vandaag ook beter in staat om jou op een diepere laag te begeleiden. Mijn doel is om onzichtbare ondernemers te laten ontdekken hoe ze, vanuit hun kern, krachtiger en authentieker naar buiten kunnen komen. Om hun plek in de wereld in te nemen. Want wanneer jij vanuit je flow en je unieke frequentie de wereld benadert, dan is net dàt jouw cadeautje aan de wereld. 

Na een carrière van meer dan 10 jaar als leidinggevende in communicatie- en marketing management, begon in 2006 mijn avontuur als ondernemer. 

Eerst storytelling projectwerk voor bedrijven en organisaties, daarna storytelling for leaders trainingen waarbij de focus lag op het ontwikkelen van persoonlijk en authentiek leiderschap. 10 jaar lang mocht ik ook fantastische story projecten begeleiden bij kleine en grote bedrijven. Ik schreef 3 storytelling boeken en stond vaak op een podium als keynote spreker. Vandaag ben ik hoofdzakelijk personal story coach van ondernemers, leidinggevende en ondernemende mensen. 

Relevante opleidingen 

Jaaropleiding Storytelling for Leaders
Jaaropleiding Nlp Practitioner & Master
3-daagse Quantum Energy & Empowerment
Jaartraining Art of Facilitation 
4-daagse Stilte en Leiderschap
Privé training Tai Chi
3-daagse Embodied Leadership
School of Purpose Leadership Traject
Online training mindfulness & meditation 
Online training The Untethered Soul
3-daagse Narrative Coaching
Zelfstudie Voice Dialogue 
2-daagse Sjamanisme for Coaches
5-daagse Felt sense & Breathing
Innercamp Bodywork jaartraject
Innercamp Breathwork facilitator training

Ook dit nog

Ik ben ook eigenaar & maker bij Achter De Maan Media waar ik narratieve podcasts ontwikkel. Host van mijn eigen podcasts Het Innerlijk Kompas, en Even op Adem komen. Eigenaar/begeleider bij Expeditie Leiderschap. En inspirator bij het audioplatform Luisterkast

Auteur van 3 boeken

Iedereen heeft een verhaal. Als bestuurder, ondernemer of expert wil je niet alleen een geloofwaardig verhaal vertellen, maar ook op emotioneel niveau verbinding maken met jouw publiek. Mensen raken, zodat je ze geloven en in beweging komen. Maar hoe bereik je jouw publiek, creëer je vertrouwen en zorg je dat jouw verhaal raakt?

In dit boek geeft Raf Stevens aan dat storytelling het instrument bij uitstek is voor de leiders van de 21ste eeuw. Niet voor niets noemden de gezaghebbende magazines Harvard Business Review en Entrepreneur storytelling de belangrijkste eigenschap van hedendaagse managers. In zijn boek rekent Raf af met de weerstand die her en der nog tegen storytelling bestaat.

“It is a wonderful book. As much as I expected, and I knew I would love it, I underestimated how good this book would be. This makes successful application of storytelling now only a matter of reading No Story. No Fans., and following your guidance." -  Annette Simmons, Author of The Story Factor

Ik ben ook de host van 2 eigen podcastreeksen: Het Innerlijk Kompas & Even op Adem Komen