OVER MIJ

Ik ben een marketeer van opleiding. Was marketing manager van Wolters Kluwer België en maakte carrière in verschillende andere grote bedrijven. Maar na meer dan een decennium in de arena van marketingmanagement, gooide ik in 2006 het roer om en begon mijn eigen reis als ondernemer. 

Eerst als Corporate Storyteller. Hierbij ondersteunde ik bedrijven en organisaties om hun missie, visie en waarden om te zetten naar een inspirerend verhaal. Ik schreef in die periode mijn eerste boek 'No Story No Fans'.

Daarna evolueerde mijn focus naar ‘Storytelling for Leaders,’ waarbij ik leidinggevenden begeleidde om meer vanuit persoonlijk en authentiek leiderschap te werken. Toen kwam. mijn tweede boek 'Sterke verhalen Sterke leiders'.  Het bracht mij als keynote speaker op vele podia in België en Nederland.

Sinds enkele jaren ben ik hoofdzakelijk begeleider en mentor van ondernemers. Ik bied begeleidingstrajecten aan voor professionals die zowel persoonlijk als zakelijk willen groeien. Hier combineer ik mijn ervaring als marketeer, storyteller en leadership coach.

Ik ben ook de eigenaar en initiatiefnemer van Expeditie Leiderschap, waarbij ik persoonlijke ontwikkelingstochten & retreats organiseer. Ondermeer naar de Marokkaanse Sahara en de Lofoten in Noorwegen.

In 2020 startte ik Achter De Maan Media, waar ik narratieve podcasts ontwikkel voor ondernemers en bedrijven. Ik ben de host & producer van mijn eigen podcasts 'Innerlijk Kompas', én inspirator bij Sprekersboom en Luisterkast.

Natuurlijk loopt mijn pad niet altijd op rozen. Maar mede dankzij mijn eigen pittig persoonlijk ontwikkelingstraject ben ik vandaag ook beter in staat om jou op een diepere laag te begeleiden. Mijn doel is om ondernemers te laten ontdekken hoe ze, vanuit hun kern, krachtiger en authentieker kunnen leven en werken.

Mijn aanpak?

Mijn aanpak is allesbehalve conventioneel. 

We kijken naar jou als geheel en werken met de 4 dimensies van persoonlijk leiderschap & transformatie: mentaal, fysiek, emotioneel en energetisch. Met mij samenwerken, betekent samen op ontdekking gaan. Het is geen zoektocht naar de waarheid, integendeel. In plaats daarvan gaan we aan de slag met een reeks tools zodat je je eigen persoonlijke waarheid en je nieuwe toekomst kan vormen. 

Relevante opleidingen in persoonlijke ontwikkeling 

Jaaropleiding Storytelling for Leaders
Jaaropleiding Nlp Practitioner & Master
3-daagse Quantum Energy & Empowerment
Jaartraining Art of Facilitation 
4-daagse Stilte en Leiderschap
Privé training Tai Chi
3-daagse Embodied Leadership
School of Purpose Leadership Traject
Online training mindfulness & meditation 
Online training The Untethered Soul
3-daagse Narrative Coaching
Zelfstudie Voice Dialogue 
2-daagse Sjamanisme for Coaches
5-daagse Felt sense & Breathing
Innercamp Bodywork jaartraject
Innercamp Breathwork facilitator training

Auteur van 3 boeken

Iedereen heeft een verhaal. Als bestuurder, ondernemer of expert wil je niet alleen een geloofwaardig verhaal vertellen, maar ook op emotioneel niveau verbinding maken met jouw publiek. Mensen raken, zodat je ze geloven en in beweging komen. Maar hoe bereik je jouw publiek, creëer je vertrouwen en zorg je dat jouw verhaal raakt?

In dit boek geeft Raf Stevens aan dat storytelling het instrument bij uitstek is voor de leiders van de 21ste eeuw. Niet voor niets noemden de gezaghebbende magazines Harvard Business Review en Entrepreneur storytelling de belangrijkste eigenschap van hedendaagse managers. In zijn boek rekent Raf af met de weerstand die her en der nog tegen storytelling bestaat.

“It is a wonderful book. As much as I expected, and I knew I would love it, I underestimated how good this book would be. This makes successful application of storytelling now only a matter of reading No Story. No Fans., and following your guidance." -  Annette Simmons, Author of The Story Factor